Mijn verhaal

Ik kwam in 1991 als een verdrietige vluchtelinge vanuit Iran met een klein koffertje naar Nederland. Mijn man en ik kwamen terecht in een asielzoekerscentrum; eentje in Friesland en één in Zeeland. Asielzoekerscentra zijn oorden van verveling en ellende en ik was dan ook heel gelukkig dat ik vrijwilligerswerk mocht doen op een kinderboerderij. Daar ontmoette ik een dame die mij de Nederlandse taal heeft geleerd.

Omdat ik economie wilde studeren aan de Erasmus Universiteit verhuisden we na een paar maanden naar Rotterdam. Voordat ik aan mijn studie kon beginnen, moest ik eerst een cursus Nederlands aan de universiteit volgen. Die rondde ik in korte tijd af. Helaas bleek mijn Nederlands nog niet voldoende, waardoor ik in het eerste jaar geen studiepunten haalde. Veel buitenlandse studenten raken dan ontmoedigd, maar ik gaf niet op. Uiteindelijk is het me gelukt om in drie jaar tijd af te studeren. Ik kreeg een baan en ben daarnaast in 2006 gepromoveerd.

Inmiddels voel ik me hier helemaal thuis. In Nederland heb ik me kunnen ontwikkelen tot een ambitieuze vrouw. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om van mijn leven te maken wat ik wilde.



Mijn carrière 

Vanaf het moment dat ik in Nederland arriveerde, heb ik alles op alles gezet om een plek in de Nederlandse samenleving te veroveren. Door de taal te leren, maar vooral ook door met een open blik om mij heen te kijken. En daarnaast door te studeren en te promoveren (mijn proefschrift is te downloaden via deze site).
 
Na mijn studie kreeg ik een baan bij het ministerie van Financiën met de toenmalige Minister van Financiën Gerrit Zalm als mijn eerste baas. Ik heb daar acht jaar met veel plezier gewerkt en stapte toen over naar het bureau Innovatieplatform waarvan minister-president Balkenende destijds voorzitter was. Ik werkte er als programmamanager ‘Nederland in de wereld’. Het ministerie van Onderwijs, directie MBO, werd mijn volgende stap. Het onderwijs beviel mij goed. Ik vond het dan ook geen probleem om iedere dag vier uur te reizen naar mijn volgende baan als directeur economie en dienstverlening bij het Graafschap College. Zodra ik daar aankwam en de studenten en collega’s zag was ik die reistijd gelijk vergeten! Ook in mijn huidige baan als directeur bij Inholland, verantwoordelijk voor het domein Business, Finance & Law en de locatie Rotterdam (link naar Linkedin), geniet ik van alles wat het hogeschoolleven met zich meebrengt.

Naast mijn werk vervul ik een aantal bestuurlijke en toezichthoudende functies bij instellingen binnen onder meer zorg en welzijn en onderwijs. Ik ben geïnteresseerd in thema's als sociale zekerheid, globalisering, arbeidsmarkt, onderwijs, economisch en jeugdbeleid.


Foto: Jan de Groen (Algemeen Dagblad)

Waar ik voor sta
Ik was actief lid van de VVD. Het liberale gedachtegoed is mij op het lijf geschreven. Als voormalig politiek vluchteling heb ik ervaren wat het betekent om de vrijheid te hebben om je als mens te kunnen ontplooien. Daarnaast gaven mijn geloof in mijn kracht en het besef van eigen verantwoordelijkheid mij een sterke 'drive' om in Nederland een nieuw leven op te bouwen. Mijn proefschrift, waarin de kracht van een stimulerend sociale zekerheidsstelsel tot uiting komt, is de meest recente getuigenis van mijn liberale overtuiging.

Vaardigheden
Door mijn persoonlijke geschiedenis, mijn brede beleidskennis en mijn onverzettelijke karakter kan ik de standpunten van mijn politieke partij overtuigend uitdragen. Ik kan mensen inspireren om hun capaciteiten ten volle te benutten. Dat geeft mij voldoening. Ik heb ervaring opgedaan op beleidsterreinen als zorg, sociale zekerheid, inburgering, arbeidsmarkt, financiën en onderwijs. Ik sta bekend als doelgericht en vasthoudend.

Droom
Ik zou graag bestuurlijke functies binnen de politiek uitoefenen. Een lang gekoesterde wens zou dan in vervulling gaan: als kind droomde ik er al van om ooit als bewindsvrouw het verschil te kunnen maken in de samenleving waar ik deel van uitmaak. 

Nahied Rezwani (1966) is getrouwd en moeder van een zoon en een dochter.



Share by: